pátek 1. srpna 2008

Nový Firefox 3 se dočkal i nového loga

Je to už měsíc a půl co spatřila světlo světa finální verze čím dál tím oblíbenějšího webového prohlížeče Mozilla Firefox, nyní ve verzi 3. Čekalo na nás velké množství vylepšení. Všechny uživatele jistě potěšilo zlepšení rychlosti a paměťové náročnosti aplikace a ještě lepší zabezpečení před podvodnými stránkami. Nejvýraznější změnou na první pohled je nové téma vzhledu sladěné se vzhledem použitého operačního systému.
Logo Firefoxu však doznalo asi nejvýraznější změny, jak ukazuje přiložené foto. Pro porovnání se můžete podívat na starší verzi v pravém horním rohu. Jistě uznáte, že je to opravdu výrazná změna, která si určitě najde širokou popularitu.

Klárka dělá pokroky

Klárka už umí udělat indiána na pusinku a taky si brnkat na spodní ret, dělá most a kouká na nás mezi nožičkama, včera tak skoro udělala i stojku.
Od minulého týdne se Klárka snaží už chodit, udělala první nesmělý krůček dopředu, ale vždy jen jeden, pak se svalila na prcinku :-) Předevčírem však už udělala celých devět kroků za sebou a po nich nespadla, stála! Pérovala na nožičkách a smála se. Jsou to spíš takové malilinkaté krůčínky, ale jde.

In-line bruslení

Minulou sobotu bylo moc pěkné počasí, a tak jsme se s Evkou rozhodli, že na vozík Croozer přiděláme in-line kolečko a Evka si zajede své nové brusle. Já jsem si napumpoval svou koloběžku a vyrazil jsem s nima. Myslel jsem si, že s nima budu držet krok, ale ejhle. Evka s Klárkou ve vozíku byly při bruslení vždy rychlejší... jak do kopce, tak i z kopce. K projížďce jsme využili cyklostezku od nového hřbitova k odbočce k Limově. Je to asi 850 m dlouhý úsek. Sluníčko docela pařilo, takže jsme se museli průběžně občerstvovat. Klárka nejdřív zvědavě pokukovala všude kolem, co je to zase za novoty, ale nakonec ji odpolední únava přeci jen zmohla a usnula. Nakonec jsme tu trasu ujeli pětkrát tam a sem, tedy celkem něco kolem 8,5 km. Je to docela příjemné sportování, tak už se těším, až zase vyrazíme.