neděle 8. června 2008

Stojí panáček, stojí sám...

...tedy panenka :-) Naše Klárinka dokáže na pár vteřin stát sama, bez držení. Pak sice spadne na prdýlku, ale stojí. Překvapila mě tím poprvé v pátek, když si u mě jako obvykle stoupla a pak se pustila a stála a zkusila to znovu a znovu. V sobotu pak stála dokonce i u nás v posteli, na měkkým podkladu. Je to šikulka, tak jsem zvědavá, kdy začne chodit, to už ji asi neuhlídám, uteče mi.

Pivovarská restaurace "U Richarda"

Ve středu tomu byly přesně tři roky, co jsme si s Evkou řekli své "ano". A jelikož to bylo současně přesně osm měsíců od Klárčina narození, rozhodli jsme se, že si všichni tři zajedeme někam na oběd. Také jsme chtěli vyzkoušet, jestli s Klárkou už můžem někam zajít a jestli nás nechá najíst :-) Z několika nezávislých zdrojů nám byla doporučena pivovarská restaurace "U Richarda" v Žebětíně. Takže bylo rozhodnuto! A musíme říct, že jsme fakt udělali dobře a všem tuto restauraci vřele doporučujeme. Já se samozřejmě moc těšil na piva vařená v této restauraci. Krom kvasnicového piva tam dělají ještě medové pivo a pivo višňové. Mně více chutnalo to višňové, Evku zase víc oslovilo medové. A protože Evka řídila a pivko si nemohla patřičně vychutnat, tak jsme si koupili od každého lahev domů. Co se týká jídla, tak to bylo také moc dobré. Já si dal "Žebětínský talíř" (kuřecí prsa, vepřový kotlet, panenka, slanina, sázené vejce, obloha) a Evka si dala "Vepřovou panenku" se smaženými bramborovými plátky s pepřem a cibulí. Jídlo bylo vynikající. Také celé prostředí restaurace je suprové. My jsme byli v prosklené pergole, což se ukázalo být dobré. Původně jsme plánovali, že po obědě s Klárkou vyrazíme na výlet po okolí Žebětína, ale bohužel počasí nám naše plány zkřížilo. Přihnala se strašná průtrž mračen, která, jak jsme se později dozvěděli ze zpráv, v Brně vytápěla sklepy. My jsme jen zatáhli skleněné zašupovačky u pergoly a Klárka se zájmem sledovala, co se to za tím sklem děje za šílenosti, ale bouřky se nijak nebála.
Pokud hledáte námět pro nějaký výlet s příjemným posezením, nebo nevíte, kde oslavit rodinnou nebo jinou oslavu, tak vám opravdu vřele doporučujeme pivovarskou restauraci "U Richarda"