sobota 15. května 2010

Kohoutovický aquapark

V pátek opět pršelo, a tak nám nezbylo než vymyslet náhradní program za plavbu parníkem po přehradě. Řešení bylo nasnadě. V Kohoutovicích byl v polovině dubna otevřen nový aquapark a my jsme měli v úmyslu ho co nejdříve navštívit. Deštivý den byl pro bazén jako stvořený.

Po několika minutách hledání jsme aquapark našli. Ceny se nám nezdály zas až tak vysoké, navíc Klárka měla vstup zadarmo. Rozhodli jsme se zůstat 1,5 hodiny a ukázalo se, že pro začátek je to možná moc. Klárka totiž do studenější vody nevleze, takže byla pořád v brouzdališti nebo ve vířivce. Někdo u ní musel zůstat, tak jsme se s Honzou střídali. Jen jednou s náma byla v divoké řece, kde nás vodní proud unášel pořád dokola, to se jí líbilo. Ale za chvíli drkotala zubama a hrnula se do brouzdaliště. Po nějaké době se nám podařilo ji přemluvit, aby šla s taťkou na tobogán, že pojedou pomalu a já se na ně budu dívat. Tak tam byla taky jen jednou, protože voda je tam studená. Honza byl na tobogánu šestkrát, já ani jednou, protože jsem to nehodlala riskovat. A neriskovala jsem ani trysky a vířivku, protože ten vodní proud se mi zdál na bubnování do břicha měsíc před porodem dost silný. Jinak je ale aquapark fajn.

Je tam 25 m bazén, rekreační bazén s chrliči vody, vodními tryskami a divokou řekou, 90 m tobogán, vířivka, dětské brouzdaliště, pára a mokrý bar. Dále se v areálu ještě nachází sauna, posilovna, masáže a střešní bazén.

Co je však dle našeho názoru nedostačující, je kapacita baru. Jsou tam jen dva stolečky a jídlo typu párek v rohlíku. Hodil by se větší prostor. Naštěstí v okolí aquaparku je dost restaurací, v jedné z nich jsme si dali oběd a jeli jsme domů.

Více o aquaparku najdete zde.