sobota 16. února 2008

Šššš.... teď spinkáme

Už delší dobu se nám nedaří Klárku normálně večer uspat, pokaždé se při ukládání do postýlky vzbudí, a tak následuje další a další pokus. Někdy je to i šestkrát. Navíc už se začíná budit vícekrát za noc. Jednou se mnou dokonce spala celou noc v posteli, protože v postýlce to prostě nešlo. Já jsem pak byla rozlámaná ještě dva dny. Snažím se bránit tomu, aby s námi spala v posteli, i když jí to samozřejmě neuškodí. Dopoledne většinou spáváme spolu na gauči, Klárka mně na břichu, protože v postýlce zase nespí, nebo ji musím třeba hodinu a půl uspávat. A to nestojí za to, když pak sama spí třeba jen půl hodiny. Když jedeme nakupovat, tak už nespí tak dobře a většinu času je vzbuzená. Posledně v Avionu ležela v kočárku na bříšku a byla úplně fascinovaná tím množstvím lidí a barev v regálech, takže ani nemukla.
V noci kolem ní chodíme po špičkách, abychom ji náhodou neprobudili, protože sebemenší zašustění a už sebou v postýlce hází.
Teď "jen" naučit ji usínat samotnou, to bude nejtěžší úkol a zkouška trpělivosti, ale to má ještě čas. Do té doby budeme posilovat, Klárka se dost pronese, má přes šest kilo.