čtvrtek 19. srpna 2010

Malinové pivo od Richarda

Mám tu dobrou zprávu pro všechny milovníky speciálních piv. Pivovarská restaurace U Richarda začala právě vyrábět nové speciální malinové pivo. A vzhledem k tomu, že jedna má hodně hodná kolegyně z práce bydlí kousek od minipivovaru, dovezla mně včera na ochutnání jeden litr tohoto skvělého moku, na kterým jsme si večer s Evkou móóóc pochutnali. Kdo má rád různorodost českého piva, různé speciály a ne to europivo, kterým se nás snaží krmit velké pivovary, tak všem vám ho můžu jen doporučit.
A kdeže se ten skvělý mok dá sehnat? Hledejte na těchto souřadnicích :-) N 49°12'26.668", E 16°29'2.149".

GeoRazítko a Personal Visit-Card

Pokud už nemáte při geocachingu takový krasopis jako za mlada, přičemž já ho postrádal i za mlada, tak je nejvyšší čas pořídit si GeoRazítko. My jsme se nakonec rozhodli využít služeb tytyty.cz geocaching shopu. Nabídka je poměrně veliká a ceny příjemné. Co mnohé asi potěší je, že můžete poslat buď už vypracovaný vlastní grafický návrh nebo jen popsat, co byste na razítku chtěli a oni vám to sami navrhnou a to vše zdarma.
No já ale neodolal a sedl k Inkscape a udělal nejaké návrhy, které jsem poté poslal Evce na připomínkování. Nakonec jsme dospěli k pátému návrhu, který se stal definitivní podobou, viz náhled. Kdyby měl někdo zájem, přikládám i výsledný zdrojový soubor *.svg. [šablona]. Je pravda, ze náš avatar jsem vložil jako obrázek a možná ho mohl také zvektorizovat, ale postupoval jsem metodou nejmenšího doporu.
Rozhodli jsme se pro razítko Colop Pocket Stamp R25. Tytyty.cz nás mile překvapili svou rychlostí. V neděli v deset, když už definitivně obě naše holčiny spinkaly, jsme sedli k notebooku a poslali objednávku, a obratem jsme dostali bankovni kontakty pro zaplacení. Vzhledem k tomu, že užívají služeb mBank, stejně jako my, tak stačilo několik kliknutí a měli peníze ihned na účtě. V pondělí ráno mi došlo nejdřív potvrzení o zaplacení a v deset hodin jsem už dostal mailem k odsouhlasení definitivní náhled podoby razítka. Já řekl ano a razítko se mohlo nechat udělat a poslat. Takže dneska ráno nám pošťačka předala naše GeoRazítko. Takhle nějak si představuju, že by služby měly fungovat.
Také jsme přemýšleli, jaké stopy po sobě zanechávat v keškách. Vkládat tam všemožný Kinder sajrajt se nám moc nechce. Asi nejlepsí řešení a nejhezčí jsou CWGčka (Czech Wood Geocoin). Ale to je docela drahá záležitost, což se nám moc nechtělo investovat a do některých kešek jsou i moc objemné. Proto jsem trošku zagooglil a narazil na tzv. PVCčka (Personal Visit-Card) respektive VCGčka (Visiting Geocache-Card) a to se nám docela zalíbilo. Na stránkách Geocaching Personal Visit-Card, http://pvc.pudr.net/hlavni-stranka/, jsem objevil i návod, jak si takové karty udělat a mohl si stáhnout šablonu ve formátu *.cdr, což ale nepovažuji za rozumný formát. Kdo z vás chce ivestovat 1600,- za CorelDRAW, abyste si mohli udělat vlastní kartičky? A tak jsem využil licence na CorelDRAW v práci a uložil šablonu do *.svg a pak už si začal hrát s Inkscape a výsledkem byly opět po několika kolech připomínkování ze strany Evky dva návrhy kartiček, viz náhledy. A opět nemám žádný problém se s váma podělit, takže pokud máte někdo zájem si také udělat vlastní kartičky, můžete klidně použít obě moje šablony. [šablona 1] [šablona 2]. Kdo chce, může si kartičky vytisknout na obyčejný papír a pak je zalaminovat. My se rozhodli použit tuhý navštívenkový papír.