pondělí 15. února 2010

Martina Sáblíková má zlato

Včera v noci jsem neodolal a musel se jít dívat na telku na přenos finálové jízdy Martiny Sáblíkové na 3000m na OH ve Vancouveru. Sice mě čekalo těžké ranní vstávání, ale stálo to za to. Je ale pravda, že ty zbývající jízdy po její skvělé jízdě byly infarktové a já si málem rozmačkal palečky, aby se ostatním závodnícím nedařilo :-) Nakonec to všechno dobře dopadlo a Martina zaslouženě získala zlato. Dneska jsem si odpoledne udělal čas a přečetl si nějaké komentáře k jejímu zlatu. Samozřejmě v podstatě všechny byly pozitivní. Jen co se mi nelíbí, tak jsou to ty typicky čecháčkovské komentáře „MY máme zlatou medaili“. No nevím, já žádnou zlatou medaili nezískal. Jediný, kdo ji získal, byla Martina Sáblíková, díky svému talentu a obrovské píli a vytrvalosti. To ona a její tým byli strůjci jejího úspěchu a to je potřeba pořád zdůrazňovat.
Teď jsme tu zlatou medaili získali MY. Dovedu si ale moc živě představit, že v případě neúspěchu by to byla už zase jen ONA sama, Martina Sáblíková, která ten závod pokazila.
Takže Martino, pryč se skromností. Fanoušci ti pěstičky drželi, ale zlato jsi získala především díky své vlastní vytrvalosti, píli a talentu a já ti přeju ať i tvé další závody jsou stejně zlaté!