neděle 1. srpna 2010

novinky.safarikovi.org :-)

Tak jsem se koukal, že poslední dny, respektive měsíce jsme náš web zanedbávali. Ale ten důvod k zanedbávání je tak moc krásný. Přesto jsem se na prosbu rodiny i přátel rozhodl udělat update našich stánek. Předně jsem po delší době přidal nějaké nové fotky do fotogalerie. Takže pokud chcete, tak se můžete podívat na fotky malé Emmičky, dále jsme udělali výběr Klárčiných fotek za poslední půlrok. Také jsem na stránky dal fotky z dětského dne na Klucanině a z našeho výletu na Prígl. V Cestovatelském deníku zatím žádné změny nejsou, ale slibuju, že z naší dovolené v Jizerkách vám podáme kompletní info, jak jste na to už zvyklí :-) Zatím jsem aspoň opravil několik překlepů v deníku z Bedřichova. Také jsem updateoval info v rodokmenu naší rodiny a doplnil tam nějaké nové portréty.

Jinak jsem teď měl asi 14 dní dovolené, a tak jsem se snažil mamce ulehčit a bral si holky ven na procházky a odpoledne jsem vyrážel, pokud to počasí dovolovalo, s Klárkou na kole po okolí.
Včera jsme navíc se sousedama vyrazili do Modrých hor na Velkopavlovicku na jednu multikešku a musím říct, že to byl naprosto úžasný výlet, sice nám zpočátku nepřálo počasí, byla docela zima a půl dne to vypadalo, že snad i začne pršet, ale nakonec se počasí umoudřilo a výlet jsme dokončili za sluníčka. Fotky jsou k nahlédnutí zde.Všechny nápovědy se nám podařilo odlovit bez větších problémů. Cesta to byla moc krásná, ale náročná. Obzvlášť když jsme vyrazili s jedním děckem v sedačce, druhým na tyči a mimčem v dětském vozíku, v tu chvíli se z toho stala hodně obtížná trasa. Jeden úsek jsme nakonec museli kvůli bouřkám v předešlých dnech absolvovat po vlastní ose, protože cesta nebyla pro vozík sjízdná. Výšlap na rozhlednu Kraví Hora byl opravdový oříšek a já jsem strašně moc rád, že jsem nakonec zvládl všechno vyšlápnout i s Klárkou za zády :-) Keška byla také úžasná, odlov byl naprosto bezproblémový a pro děti bylo obzvlášť roztomilé, když na ně z úkrytu pro kešku vyskákalo asi pět žabek.
Přes týden jsme také vytáhli sousedku Jitku s malou Kačenkou a pokořili jednu multikešku v Tišnově. Byla to taková pěkná městská keška. Z původně naplánovaného jeden a půl hodinového výletu jsme plynule přešli na asi pětihodinovu velice příjemnou procházku po Tišnově, zakončenou úspěšným odlovem kešky.
Sousedům se geocaching docela líbí, takže předpokládám, že by se počet GPS přistrojů v našem vchodě měl v brzké době rozšířit :-)
Po neděli zase budu v práci, ale doufám, že počasí bude přát aspoň podvečerním výletům na kole s Klárkou, které se jí moc líbí. Jen budeme muset asi zintenzivnit její výcvik jízdy na kole, aby začala také jezdit sama.