pátek 11. července 2008

Škvoři útočí

Poslední dobou doma čelíme úplné invazi Forficula auricularia, neboli škvora domácího. Skoro dva roky byl relativní klid, ale letos nám za barákem začali stavět nové baráky, rozbagrovalo se pole a valníky hlíny nám vozí přímo za barák, a tak je tu zase všude plno škvorů. Docela šok mě čekal ve středu, kdy jsme nechali přes noc na balkóně prádlo a ráno z něho Evka vyklepala hned deset kousků :-( I doma na ně člověk naráží, ale co máme dělat... v těchto vedrech se větrat prostě musí a abychom stáli celej den i noc u okna je nemožné. Asi nezbývá počkat než se naše čtvrť dostaví a třeba pak zase bude klid.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahojky. My jich máme na zahradě taky plno, obzvlášť, když si domů doneseme nějaký salát, tak se ti škvoráci z něj jen sypou - a to jsou tam i úplná škvoří "mrňata". Ale bohužel taky nemáme žádný návod, jak na ně.
Tak boji proti škvorům zdar, pa pa, Mirka a Anežka z brněnských Jarmiliných Koblížků

Unknown řekl(a)...

Jééé, ahoj, jak se máte s Anežkou? Co už umíte, jak spíte, jíte? Klárka je všežravec... ještě teda nechodí, ale už to brzo čekám. Budete po prázdninách chodit do Sluníčka?

Anonymní řekl(a)...

Ahojky holky, Anežka je taky všežravec - teda kromě hrušky (v jakékoli podobě a formě), tu striktně odmítá. Žvatlá o 106 a nejlépe přes nějakou hračku ... a zpívá - když hraje rádio nebo když "zpívám" já, tak brouká taky. Sama ještě taky nechodí, ale když dofrčí jak žhavá střela k někomu, tak žadoní, že chce chodit aspoň chvilku za ruku - to jí jde a strašně moc rychle (no a do schodů taky, to kráčí co schod to krok každé nohy). Už strašně dlouho všude stoupá a vyleze na stoličku. Sama ale stojí jen pár sekund, ještě pořád si hledá nějakou oporu. Jasně, budeme po prázdninách chodit do Sluníček, minulý týden jsme je zaplatili :o) ... A co vy? - taky budete chodit? Tak zatím papa, Mirka + Anežka

Unknown řekl(a)...

Tak to je Anežka pěkná šikula, vy jste vlastně stejně staří jako my ne? Nebo tak nějak. Do Slunička budeme chodit, teda spoň jsem se tam nahlásila, jenomže mi nepřišel ani mail, kdy to bude bývat a ani nevím, že už to můžu zaplatit.
Od posledně Klárka udělala 5 kroků, zatím nejvíc, co kdy udělala. Jsou to jen takové pidi krůčky, ale jsou :-)... tak z ní mám hroznou radost. Kdyžtak napiš na mail, ať nekecáme tady. (esafarikova@seznam.cz)

Anonymní řekl(a)...

Máme úplně ten samý problém! Prala jsem potah kočárku a po sundání z balkonu z něj vypadli tři škvoři! Fuj!!! No, takže tímto způsobem si je šikovně nosíme do bytu. A největší humus: včera jsem našla škvora uvíznutého ve vypínači, v té mezírce mezi "rámem" a pohyblivou částí. Řekla jsem si, jakej je to blbec, že se tam nacpal a teď nemůže ven. Celý den jsem čekala na manžela, aby ho zlikvidoval. A dnes ráno jdu kolem koupelny a - asi mi nebudete věřit - na tom samém místě ve vypínači škvor!!!! Takže nám asi vylejzaj z vypínače, asi tam mají škvoří porodnici! Tak to je nechutnost nejvyššího stupně!!! Manžela čeká, až dorazí večer z práce, rozebrání vypínače......