úterý 26. ledna 2010

Goodbye T-Mobile, welcome Vodafone

Od dnešního rána jsem změnil svého mobilního operátora. Takže dobrá zpráva pro uživatele Vodafone, budeme si volat levněji, špatná zpráva pro uživatele T-Mobile, budeme si volat dráž. Bylo to ale těžké rozhodování a moc se mi nechtělo. Se službama T-mobile jsem byl docela spokojen. Ale bylo to pro mě už neekonomické. Když jsem si pořizoval mobil, skoro jako poslední v rodině, tak všichni byli u tehdy Pegasa, a tak i já jsem šel pod jeho křídla. V současnosti ale Evka používá Vodafone a skoro cela její rodina také, dokonce i starší brácha s rodinou k nim přešel a i hodně mých přátel ho používá. Proto to byl více méně předvídatelný krok. Ale díky možnosti přenést si i telefonní číslo, jinak bych do té změny asi ani nešel, je ten přechod bezbolestný a nikdo si mě nemusí v kontaktech měnit, jediná případná změna k lepšímu nebo horšímu bude v ceně hovoru.
Tak... doufám, že svého přechodu litovat nebudu, protože T-mobile měl skutečně skvělé pokrytí, tak doufám, že Vodafone je v tomto brzo dožene.

Dvě velká zklamání

Když se Evce loni v červnu na stromu života objevil kulatý počet "zářezů", koupil jsem jí, mimo jiné, i dvě lahve, jak jsem doufal, vynikajícího vína: Rulandské šedé - výběr z hroznů, 2007 a Modrý Portugal - jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr 2007 - oceněno v soutěži TOP 77. Oboje od Františka Zemánka, Velké Bílovice. Moc jsme se těšili, jak si vínka vychutnáme, ale dokonce u obou vín nás čekalo veliké zklamání. Burgundu jsme si otevřeli na vánoce a strašně nás zklamala, byla takové nijaké, nevýrazné chuti. Na to, že se mělo jednat o výběr z hroznů, tak nám to připadalo jako takové nic moc mladé vínko. Tento víkend jsme si otevřeli i Portugala a čekalo nás další velké zklamání. Už po otevření nás znejistěly bublinky a po ochutnání jsme se utvrdili, ze portugal se asi vydal na cestu přerodu v šampaňské. Tak mi nezbývalo, než se Evce hluboce omluvit za to, co jsem jí to vlastně k těm narozeninám koupil za víno. Ale chci věřit, že jsem měl holt jen já smůlu při výběru lahve. Protože jinak si nedokážu vysvětlit, jak by se například ten Portugal dostal do TOP 77. Příště už ale raději zase sáhnu po nějaké jiné lahvi od jiného vinaře. Tentokráte jsme měli fakt smůlu.