čtvrtek 9. prosince 2010

Seznam E-mail nadělil pod stromeček podporu pro IMAP

Je to skoro k nevíře, ale po zhruba dvou letech vývoje konečeně Seznam.cz na svém e-mailu sprovoznil podporu protokolu IMAP. Zatímco drtivá většina konkurence tento protokol již dávno podporuje, tak v podstatě největší poskytovatel e-mailových služeb u nás -Seznam.cz - nějak zaspal. Dokonce jsem už uvažoval postupně od něj podejít, protože co se týká nabídky funkcí a služeb, tak Seznam totálně zaspal. Tak třeba se konečně bude blískat na lepší časy.
IMAP (Internet Message Access Protocol) je internetový protokol pro vzdálený přístup k e-mailové schránce. Na rozdíl od protokolu POP3 vyžaduje IMAP trvalé připojení (tzv. on-line), avšak nabízí pokročilé možnosti vzdálené správy, jako je práce se složkami, přesouvání zpráv, prohledávání na straně serveru a podobně.
Dnem D, o kterém se tak dlouho mluvilo, se stala středa 8. prosince 2010. Volbu protokolů najdete ve svém účtu Nastavení | Pokročilé nastavení | POP3/IMAP přístup. Pokud využíváte pouze webové rozhraní, změna se vás nedotkne. Radost budou mít ti, kteří nedají dopustit na mobilní či desktopové klienty: Thunderbird, Kmail, Mail, Outlook či jak se ta věc od M$ jmenuje :-) a další...
Tak teď už snad budu moci spravovat všech svých sedm poštovních účtů pohodlně z Thunderbirdu.

Žádné komentáře: