pátek 6. srpna 2010

Všude dobře, U Palce nejlíp

Všude dobře, ale za teplých letních dnů a podvečerů je nejlíp na zahrádce U Palce. Krom toho, že se tam čepují Dalešice, podle mého skromného názoru bezesporu nejlepší čepované pivo v celém Tišnově, tak je tam pěkný dětský koutek s prolejzačkou se skluzavkou a houpačkou, pěkně oddělený ohrádkou, aby to tam psíci nepodělali malým dětem. Dalším velkým plusem je velké prostranství, kde se děti kdyžtak mohou vyběhat. Já zase oceňuji badmintonové hřiště, kde jsem si už několikrát stihl zahrát. A člověk ani nemusí nosit vlastní raketu, neboť vám ji v hospodě velmi rádi půjčí.
Docela jsem se bál, že stejně jako loni s koncem prázdnin skončí provoz letní zahrádky a hospoda (oficiální název je Café U Palce) se přesune zase do budovy, kde se s dětma pobývat nedá, neboť je to "opiové doupě", ale zase i ta hospoda má své jisté „kouzlo“. Každopádně jsme byli novým majitelem ujištěni, že provoz letní zahrádky bude pokračovat i v září, dokud to bude dovolovat dobré počasí.
Jinak U Palce to nežije jen Dalešickým pivem a dobrým grilovaným jídlem, konají se tu i různé koncerty. Zrovna dneska večer, pokud nám počasí nepřekazí plány, bychom se chtěli jít podívat na hudební koncert Jazz - Soul Funky - Latino od 19 hodin za skutečně symbolickou cenu 30,- Kč. Na co se ale opravdu těším, tak to je na příští pátek naplánovaný koncert skupiny Distant Bells - Pink Floyd revival.
Těší mě i to, jak se tam Klárce líbí, krásně si hraje na hřišti, když hrajeme badminton, tak nám zase ochotně dělá sběrače košíčků. Také mají uprostřed mohutný ořech, na kterém mají takové dvě látkové houpací sedačky, v kterých se Klárka spokojeně houpe. A že se jí tam opravdu líbí mě přesvědčila tento víkend, kdy jsme se šli ještě s Emmičkou dopoledne projít po městě a když jsme procházeli kolem železniční stanice, tak Klárka sama zavětřila blízkost zahrádky U Palce, podívala se na mě svým kouzelným pohledem a řekla: „Taťko pojďme na pivo k Palcovi“ :-) No řekněte, kdy se vám stane, aby vás vlastní dítě tahalo na pivo do hospody. Ale Klárce se tam líbí a pěkně se tam vyběhá a vyblbne. A co bych pro spokojenost své dcery neudělal, nezbývá mi než obětovat svou postavu, ledviny a játra :-)


Žádné komentáře: