neděle 18. května 2008

Víkendové toulání a grilování

I když tento týden už na víkend nebylo předpovězeno pěkné počasí, v sobotu se po mlhavém ránu udělalo docela pěkně slunečno, a tak jsme se s Klárkou rozhodli vyrazit na další celodenní výlet. Tentokráte jsme se chtěli jet podívat do Brna-Medlánek, kde se konal cyklistický závod horských kol seriálu ,,Kolo pro život“, Brno-Medlánky ---> Černá Hora ---> Brno-Medlánky. Do Brna jme dorazili kolem jedenácté hodiny, a tak jsme celý peloton zastihli už na cestě, když právě projížděli Medlánkami. My jsme pak vyrazili směrem na letiště, kde byl připraven doprovodný program, prodávaly se tam cyklistické doplňky, dresy apod. Také tam byly nějaké cyklistické závody pro nejmenší cyklisty. My jsme tam ale hlavně šli vyzkoušet cyklovozík za kolo BeneCYKL® Kozlík, který je jedním z adeptů na koupi pro Klárku. Je to opravdu velice propracovaný vozík, který asi skoro ve vsech parametrech překoná ostatní vozíky. Bohužel je ale dost drahý, takže ještě uvidíme.
Musíme si pořádně rozmyslet, jak moc ho hodláme používat. Výhodou je jeho univerzálnost, kdy se dá stejně jako Croozer Kid for 1 použít nejen jako vozík za kolo, ale i kočárek případně vozík pro in-line bruslení nebo jogging. Jak Kozlíka tak Croozera si chceme postupně půjčit vždy na víkend a podle zkušenosti s nimi se rozhodnout. Pokud bude příští týden pěkně, tak bychom si chtěli jeden z nich půjčit a vyzkoušet. Na letišti jsme si i chvilku popovídali s Katkou a Tomem Kadlecovými, se kterými jsme si tam dali sraz, přece jen jsm,e se už dlouho neviděli.
V Medlánkách jsme zůstali asi do jedné hodiny, kdy jsem se po obědě rozhodli s Klárkou pro procházku po okolí letiště a novou zástavbou v Medlánkách. Baráčky tam jsou moc pěkné, ale trošku nás zklamala hustota výstavby... Přeci jen jako všude jinde jsou peníze až na prvním místě, takže hlavně hodně bytů a zeleň je až na druhém možná třetím místě. Ale baráčky tam jsou opravdu moc pěkné. Cestou jsme potkali i hnízdo včel na stromě, včely se věnovaly sobě a my také, takže žádné problémy. Jelikož se ale rojily přímo na stromě hned vedle chodníku a asi 5m od balkónů, hasiči se museli postarat o jejich přestěhování či likvidaci. Ale to jsme už neviděli, protože jsme tou chvílí seděli ve stínu jedné z medláneckých zahrádek a chladili svá hrdla dobrým douškem piva, resp. kofoly.
Kolem půl čtvrté jsme se ale vydali na cestu domů, protože od pěti hodin jsme se domluvili s Cackovými na grilování. Pepa nám totiž řekl, že tu máme za sousedy jeho bráchu s rodinou, a proto jsme pojali grilovačku jako takovou seznamovací :-) Sice jsme měli ze začátku trošku strach z počasí, ale nakonec se vše vydařilo. Dětem se to také myslím moc líbilo, tak doufám, že nebude dlouho trvat a třeba se zase sejdeme u grilu.
Ty mobilní děti běhaly všude kolem, Klárka, ta to pozorovala nejdřív ze šátku a později z kočárku. No a pak jsme tam měli i jednoho čtrnáctidenního účastníka grilování, ale ten to skoro celé uspěšně prospal.

Krosnička je doma

Klárinka nám už pěkně sedí, a tak jsme se začali poohlížet po nějaké dobré krosničce, ať už můžeme s Klárkou konečně pořádně turistit :-) S "masovým" nasazením krosničky počítáme až na dovolené v Českosaském Švýcarsku, ale vyzkoušet jsme se ji rozhodli už nyní. V úterý si mě Evka s Klárkou vyzvedly v práci a vyrazili jsme do města. Chtěli jsme si projít všechny významnější sporty a vyzkoušet si dětské krosničky, přímo s Klárkou. Nakonec jsme okoukli a vyzkoušeli asi tři nebo čtyři krosničky, abychom se utvrdili, že prim u nás hraje VauDe Jolly Comfort IV. Byl opravdu z nich nejpohodlnější, dobře vyřešený zádový systém, Klárka se v něm také cítila spokojeně a moc se nám líbil systém uchycení dítěte.
Takže bylo rozhodnuto, že se poohlédneme po VauDe Jolly Comfort IV. Jen jsme se chtěli podívat pořádně po internetových obchodech, kde se dal koupit v průměru o 500,- levněji. Pak ale dostala Evka geniální nápad - co se podívat na ceny v Rakousku. A to byl docela údiv, na internetu šel sehnat někdy i o 1500;- levněji a v kamenném obchodě asi o 1300,-. Kontaktovali jsme tedy ještě ten večer Pepu Cacka do Vídně, jestli by byl tak hodný a mohl se nám podívat po té krosničce. A on byl hodný a neuvěřitelně rychlý. Hned ve středu ráno kontaktoval jeden obchod a měli tam přesně tu krosničku, co jsme chtěli (VauDe Jolly Comfort IV Baby Carrier Light Brown), tak ji hned zamluvil, pak k tomu ještě navíc doobjednal opěrku hlavy a odpoledne to cestou z práce už vyzvedl. No a v pátek odpoledne jsme ji už měli doma :-) Pepo dík! Ještě chvilku počkáme, ale od června bychom už chtěli s Klárkou začít zatěžkávací zkoušky :-) První cesta asi povede ke zdolání Klucaniny a rozhledny.