úterý 30. října 2007

Vyrážka

Klárka má už několik dní na hlavičce vyrážku. Nejdřív ji měla jen na čele, pak to ustoupilo a přestěhovalo se to na tvářičky a tam se to drží. Nevíme, z čeho to je, ale snad je to jen reakce na něco, co jsem snědla já, třeba na jahody v knedlíkách nebo na vajíčka. Člověk si to ani neuvědomí a už to má v žaludku. Problém je, že to bych nemohla jíst skoro nic, co mám ráda. Musím se tomu teď vyhýbat, kořeněná jídla, výrazné chutě, jižní plody, jako mandarinky, pomeranče, kiwi (žádná škoda, to mi stejně nikdy nechutnalo), rajčata, ovocné čaje, ale taky džusy, kečup a hořčici a dokonce i čokoládu. Tak nevím, asi si nechám napíchnout kapačku s umělou výživou :-)
No, snad je to opravdu jen vyrážka po nějakém jídle a brzo to zase zmizí. Hlavně, aby to nebyl atopický ekzém, to by se nevyspala ani Klárka (jak hrozně by ji to svědilo) ani my. A hlavně je to strašný svinstvo, radši bych, abych to dostala já místo ní.
Tak jsme dnes spolu byly na kožním a vyfasovaly jsme zinkovou mast, musím jí tím mazat obličejík a doufat, že to zmizí. Jinak koupat můžeme akorát tak dvakrát týdně a můžeme při tom použít Oilatum. Škoda, koupání bylo takový náš malý rituál. Taťka Klárku vysvlékl, položil ji do vaničky a tam jsem si ji už převzala já a povídaly jsme si spolu. Koupání se nám moc líbilo. Tak snad ta vyrážka brzo zmizí a budeme koupat zase.